Maintenance

De Ravelijnlezing nam de bezoeker dit jaar mee in de wereld van Maintenance, een sector die volop in ontwikkeling is. De komst van het motoronderhoud voor de F-35 straaljagers uit het JSF-programma naar Woensdrecht werkt als vliegwiel voor innovatie, economische kracht en onderwijskansen. 

Deze ontwikkelingen bieden volop nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor bedrijven in en rond de maintenance sector in de Deltaregio. Hierin wordt dagelijks gewerkt aan innovatieve oplossingen. In de procesindustrie speelt robotica een steeds grotere rol om kosten te verlagen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Via fieldlabs wordt de kracht van samenwerking in de keten en tussen sectoren verder ontwikkeld. Innovaties in de composiettechnologie leiden tot nieuwe business cases in de automotive industrie, procesindustrie en in de maritieme, infra en railsector.

Tijdens een inspirerend programma lieten we zien hoe in maintenance aan innovatieve oplossingen wordt gewerkt. Welke nieuwe kansen er liggen, welke resultaten worden bereikt door slim samenwerken en waar nieuwe verbindingen mogelijk zijn – tussen bedrijven én tussen mensen.

Sprekers:

  • Prof. Dr. Henk Akkermans (dagvoorzitter)
  • Commodore drs. ing. M.H. (Mario) Verbeek MPA – Commandant van het Logistieke Centrum Woensdrecht
  • Drs. Michiel van der Maat – Vice President Defense Programs Fokker