Een wereld vol innovatie in de circulaire economie

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die na verbruik worden vernietigd. Met de blue economy staat de Delta aan de vooravond van een economische revolutie.

Hoe gaat Vlaams Nederlandse delta voorop lopen in deze nieuwe industriële revolutie? Dat is de centrale vraag bij dit symposium, met als hoofdsprekers Herman Wijffels en Hans Huijbers. Herman Wijffels is econoom en tevens hoogleraar ‘Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering’ aan de Universiteit van Utrecht. Hij zal een introductie geven op Circulaire Economie en de kansen die het kan bieden. Hans Huijbers gaat daar vanuit zijn achtergrond bij ZLTO dieper op in in de landbouwsector waarbij hij zijn ervaringen met Circulaire Economie zal delen. Wim Soetaert, hoogleraar Biotechnologie aan de Universiteit van Gent, zal het dagvoorzitterschap op zich nemen.

De Ravelijnlezing is uitgegroeid tot een Delta summit door het bijzondere sprekersveld van Vlaamse en Nederlandse bodem, het grensoverschrijdende karakter en de unieke en inspirerende boodschap en locatie. Ondernemers, overheden en onderwijs uit de Delta komen bijeen rond de agenda van de toekomst.